Open

Nieuws

14/09/2022

Op tijd tanken

Op tijd tanken
Het is verleidelijk om zo lang mogelijk door te rijden op je brandstoftank. Het wordt tegenwoordig ook makkelijker gemaakt, omdat je in veel moderne auto’s kunt aflezen hoeveel kilometer je nog kunt rijden. Vaak op de kilometer nauwkeurig. Echter is het is beter om te tanken als de brandstofmeter op een kwart staat.

Eerst ontluchten bij een dieselmotor
Handig is het echter niet. Wanneer je stilvalt met een oudere dieselmotor is het niet een kwestie van bijvullen met een jerrycan. Vaak moet een expert eraan te pas komen om de motor eerst te ontluchten. Maar ook met een benzinemotor is het niet aan te raden om op de laatste benzinedampen naar de pomp te rijden. Benzine werkt namelijk als koeling voor de brandstofpomp. Wanneer de tank bijna leeg is, kan dit zorgen voor oververhitting en zal de brandstofpomp uiteindelijk beschadigen.


Sludge
Een andere reden om niet te lang door te rijden, is het voorkomen dat er sludge in de motor terecht komt. Na een paar jaar hoopt er een olieachtige smurrie onderin de motor op. Als je te vaak je benzinetank tot de laatste druppels leegrijdt kan dit voor grote schade zorgen aan de motor.
Er zijn dus meerdere redenen om te tanken als je brandstofmeter op een kwart staat. Dit voorkomt schade aan de brandstofpomp en de motor. Tank dus optijd, daarmee bespaar je een hoop geld!

Terug naar overzicht